Wednesday, November 7, 2012

CICM Responsible Care Run

Seperti yang aku poyo cerita, maka last Sunday aku telah pun menyertai CICM Responsible Care Run di Setia Alam  .
Pukul 5.30 Habidud dah gigih bangun, bukan aku tapi habidud ye..
aku dengan terpisat-pisatnya menggonyoh mata dan separa rela hati bangun dari katil n mandi ala-ala duduk di tepi shower supaya hanya air tempias shower aje yg kena kat aku, buahahaha..
alaaa, macam kau kena air terjun punya tempias gitu feelingnya.

Around 6am kitorang sampai di venue. Orang dah mula ramai. Gigih ketuk2 pintu kaca agar jaga kasi masuk nak tumpang surau. Jaga kunci pintu supaya x over crowded ok gak idea tu.

Dah semayang, dok temankan habidud n rakan2nya ready for their 10km run. Belagaks gila mamat tuh kat gue and anak gue.. mementang dah upgraded to longer distance.. sgt menghina org seperti aku ni ye.. nntilah bila gue daah mampu naik 10km.. hahahaaa, lama lagi tuh.. Mereka dilepaskan at 6.45am.

Kemudian turn kitorang lak, turn paling last after 21km and 10km lah ofkoss.. kena lepas at 7.15am, min kejab nak berak, kejab bosan berdiri, asyik laaaa buat muka problem pepagi.. aku dok psych diri nak lari dengan penuh kepoyoan, sambil cari secret rival.. jengjengjengjeng... nampak sorang minah bertudung biru.. aku tahu kelemahan aku dgn mengingat a face, so i choose to a stuck out tudung color from the sea of heads.. hahahaaaaa..

Finally 7.15 am pun tiba.. Si Min terus menerpa ke depan. Tinggalkan gue. The pack was to wait for me at a specific place at the finishing line. Sampai aku habis x nampak langsung si min waima ujung scarfnya sekalipun, hampeh.. hahahahaaa..

gue and secret rival gue was nect to neck..
gue lari, gue potong dia, kat depan sikit gue jalan,
dia lari, dia potong gue, depan gue sikit, dia jalan..
dah cantik le tu secret rival gue, sama level..
n aku rasa somehow, gue ni pun secret rival dia.. hahahahaaa..
kira dia adalah visible di depan gue agak lama untuk buat gue kena keep up dgn dia..
sehinggalah the last 2km, kitorang kena daki flyover,
aku masa tu kat depan, n was walking n start turun flyover je,
i was jogging kerana nak gunakan momentum of menurun ..
tahu tak tahu aku dah tak kena potong dah ngan secret rival..
x nak toleh belakang, kalau nampak dia dekat, nanti rasa matik tak mampu nak jauhkan diri, hahahahahaaa

Akhirnya gue pun sampai ke finishing line, masa nak menghampiri tu, gue pushed diri lari gak.. mainly sebab ramai orang lain yg nampak finishing line menggila pecut,
other reasons were because gue takut tetiba secret rival potong gue, gue tak larat nak kejar,
naaak jugak finisher medal and gue nak cari Min too.. hahahaaa

Sampai kat finishing line,
Min dok lambai sambil bg kata semangat.. 'Cepat ma cepat'
Sukarelawan bagi gue kad biru.. rupanya nombol gue,
hahaha gue dapat nombol 344,
the 1st 400 dapat medal.. yeaaay gue dapat gak, hahahaaa, happy..
Min dapat nombol 136 okay..
makan hasap dia je lah gue ni, cam road runner and coyote, hahahaaa




My finisher medal.. 

Since i made a pack with cosmic,
i pushed myself sebab malu kat pokok, jalanraya, langit, burung..
somehow rasa mereka tahu,
and kalau tak berjaya dapat medal tebal sey muka gue, hahaha


Habidud, me and Min. 

Ini lepas dah dpt makan nasi lemak, bihun goreng, endless tembikai potong, ayor vico, ayor revive, ayor mineral water.. waffle gardenia, power bar perasa pisang.. as for me, i always looking forward for the treats after running, hahahaaaaa.. kalau dah hantumakan, lepas lari pun still hantumakan gak..




My secret rival .
Yg kat tengah tudong biru tu..

thanks for the push babe..
i might not know u.. but u are a worthy rival..
till my next run, peeps..

by the way,
aku lari 1km 10mins, hahahaaa
gelak, gelak le kalau beranzzzzzzzzz..

:P







4 comments:

Lya Colours said...

kalau saya,bukan lari. jalan ok. JALAN. hahaha
hebat mung kak !

Tijah said...

Ada x petandingan jalan melenggang? Kalau ada aku nak masuk

Anonymous said...

waweeee..jeles..nak belari jugak. aku belari anak pon dah semput..apatah lagi belari2 bapak..tehehe


-p.jot-

hantulari said...

lya - kita mish awaklah, lama kita x borak..

tijah - kau lah jah yg start pas tu aku join, muahahaaaah.. tetiba.

p-jot - jot, smput kau masih teruk kah?.. sian beb..