Monday, December 31, 2012

2012

Morib Run 2012




Well people,
I am ending 2012 by totalling 156.1km running/walking..
Clocking 35:43 hours...
Some feat for lazy ass such myself..

I learn few lessons from few people..
One of my friend run for the cute medals or flashy dri-fit t-shirts..
I always ending up being jeles not parcitipating in her events..
As she said, she hates running and only worthy events shud have excess to her awesome liquid aka peluh.. hahhaahaaa..

and from other friend,
I learn being normal people,
We wont run and try the limit of our ability if not participating in event..
Being said that, I agree me being and participating in events,
It gave me some rush nice feeling before starting..
Seeing people warming up,
the sea of people wearing the same running vest/ t-shirts..
It kicks in the feeling of wanting to competing..
small part of me noticing, somebody always is somebody else secret rival, hahahaaa

As for me,
I always pick events because of the distance..
always 5km and below..
I dont give shit bout the baju and the medal..
And the highlight after events always the food they served, hahahhaaaaa
Nasi lemak, watermelon, 100 plus, Milo, Vico, energy bars, apples, yogurt,
Dem... i love eating but at least I try to justify it by working out before tucking in.. ;)

I am going to start 2013 by participating in 8km run.. hahahaaa
langsung tak pernah seumur idup lari 8km..
Maka dengan ini,
iringilah larian saya dengan doa..
Plisssss

Monday, December 10, 2012

Telinga Capang

Memang sah telinga anda capang bilamana anda memakai tudung Syria untuk suatu jangkawaktu apabila anda membuka tudung telinga anda lenguh.

kesian. (SEKIAN)



Sunday, December 2, 2012

Other people's experiences

Aku terbaca status seorang rakan yang bakal berkahwin very soon..

kata beliau
'it's interesting how people assume that i should run my life based on their own experience. :)'

Dulu aku pun macam tu juer..
Cukup nyampoh bilamana orang dok momokkan kita bilamana kita nak start new things in life..
macam nak kawin contoh mudahnya..

Namun selepas 12 tahun berkahwin,
dan ramai rakan2 lain yang dah berkahwin,
Aku akui yang perkahwinan itu suatu perkara yang memerlukan kita bekerja sangat keras..
Bukan perkara mudah langsung,
untuk yang belum berkahwin ini bukan perkara tipu-tipu punya..
dan ini bukan momokan jua..
ini cuma pesanan,
taknak dengar pun boleh..

Bila dah kawin,

kena cepat matang..supaya keputusan yang diambil terbaik untuk keluarga.

kena berpikiran terbuka, supaya segala bentuk teguran kita boleh anggap teguran untuk membina

kena terus cuba jadi better person kerana the only way is to go forward and grow..

kena banyak memaafkan, kerana suatu ketika mungkin kita yang perlukan kemaafan pasangan..

kena sedar dan berharap pasangan kita bukan jenis pikir hendak merosakkan kita, maka dengan itu kita akan selalu bersangka baik dengan niatnya..

banyak lagilah pesanan yang orang boleh beri kat kita, 

lain tahu suasana dah kawin dgn waktu bercinta,
walau kamu budget kamu dah kenal habis pasangan kamu waktu bercinta, namun kenyataan bila dah kahwin mmg tak sama.. 
ini kenyataan.. waktu itulah kamu tahu dia rajin ke, tidor dengkur ke, habit katun n kelakar dia ke, kengkadang pasangan kamu sindri pun tak tahu habit dia tu klakar..

kahwin mmg best, jgn salah anggap entri aku kali ni, hahahaaa
to have someone right beside you when u r in terrible need..
gelak sesama, nangis sesama..
makan sesama, tido sesama..
best gila woh...

but it needs lots of hard work ..
to get there,
to maintain it that way..
its a plus bila pasangan kamu itu serasi..
making all the works a breeze..

dengan ini saya mendoakan semua pasangan yang saya kenali diluar sana sentiasa berbahagia dan membahagiakan satu sama lain,
its a mutual things, takes two to tango, and when it is orchestrated by two maestro, marriage is a great thing..

Bagi yang bakal berkahwin (maklumlah skang kan musim kawin2), 
congratulation, dont take people's nasihat negatively, may yer marriage life is merry dan mendapat barakah..

dan yang bercinta,
trying to be a better person untuk pasangan kamu is always a good thing.. 
paling kurang kamu pasti jadi better.. maka, dont stop just at one point and declare yg kamu dah mencuba yang terbaik.. 
dah terbaik, buat lagi baik..

macam penceramah rumahtangga lak aku ni hari, hahahaaaa