Tuesday, April 9, 2013

MALAYSIA WOMEN MARATHON


Assalamualaikum semua.. :)

Ingat tak masa saya sebok cerita cerita nak lari Half Marathon dulu..
Pejam celik, pejam celik, tarikhnya pun tiba..
Sebulan sebelum tu saya dah start kecut perut dah..
Training tak cukup, kelajuan tahap kekura buasir.. ko agak cam no le akak nak lari 21km kaaaan

Oleh itu mai akak cerita rentetan kisah perjalanan akak ke event mega akak tahun ini..
Malaysia Women Marathon..

5 April 2013
Habidud called from his workplace. Ajak amik race kit malam ni jugak. after a quick check on their facebook, race kit can be collected till 9.30pm.. Yibbaaaa andreee andreee..Salah satu simple pleasure joining running event is unfolding the race kit pack. sometimes u'll get small surprises, n sometime downright disappointment. Malam itu the race kit was not bad. Dpt razor color pink, pareo, power bar, sun block and sekotak cereal nestle fitnesse. The organizer promised a bag and i thought we kinda gonna get a tote kain bag, instead its only a simple purple bag which other organizers been giving all of this time.

But my biggest form of disappointment came in a form a simple event T-shirt. Datang terhegeh hegeh nak membeli t-shirt event yg design n color yg lawa gila.. tetiba tengok saiz nyaaaaaaa kecik makaiiiih..

wahai pembaca sekalian, anda mmg perlu benar-benar kecik to fit in it nicely and 'babe'ly okeh. The L sizeof the baju, from my super plus size eyes would fit the XXS people. Okeh fine, XS lah..n i was way disappointed. And the cute kelingking size chick (wo)manning the shop say something like 'it will make u motivated more to work out, so u can fit in it'. Heck, aint women come in all sizes. N all magz and books been saying u shud buy yer size, kalau tak kuruih bukankah ia suatu pembaziran?  In my head, celebrating women ya alrite, I felt very bad afterwards and drive back to rumah was a discussion with habidud how its shud be all about sisters supporting other sisters running.  Baju pun tak nak kongsi gitewwww..


En Habidud dgn gambar mug facenyaaaa

7April 2013

Dari trbenamnya matahari, jantung dgn segala tali pusat aku dah berpuntal-puntal ketakutan.. dengan training yg tak cukup, dgn tak pernah lari 21kmnya.. dgn mood yg tak berapa best, aku sampai x boleh nak tido malam tu.. berdegup jantung aku, macam serangan panik okeh..

Tahu tahu habidud kejut at 4am to get ready. Terasa separa zombie pun ada waktu tu. Dgn perasaan yg numb dah tak tahu nak rasa apa, aku bersiap juga. Dah siap mandi bagai dan memakai pakaian lari, Zahra bangun pulak nak susu. Dah siap susu, perut buat hal pulak, pi lak toilet..

Dari rumah lebih kurang 5am. Nasib baik I-City tu x jauh dr rumah. Sampai lebih kurang 5.15 am, parking jauh, berkejar pi starting point. Habidud melantik dirinya sebagai pemegang stuffs. Kain pareo untuk aku bawa masuk kawasan surau, sebotol Perskindol jika kaki aku lelenguh or cramped n sebotol ayor 100+. .

The moment yg ditunggu tp dreaded at the same time kian hampir. Countdown dilakukan, kami pun dilepaskan. Our idea was to take it easily. No secret rival, be nice to other runners n follow our own pace, my pace to be exact.. I trudged steadily. Slow slow aje tapi, before I know it, I was nearing 6km non-stop, a record by its own sebab slalu baru nak masuk 2km, aku dah terhegeh-hegeh jadi mak lenggang, wakakaaaa.. We did our research and planned to stop for suboh prayer kat Seksyen 9..which is at the 8km distance marker. Masa ni blakang kitorang looked like ada another 2 runners.

We stopped for prayer n trus sambung balik. Hari pun dah terang masa ni. Masa ni kitorang suspect we were the last runners. Xde bayang kt depan, apantah lagi kat blakang. N we felt like we were abandoned, sampai terasa takut salah jalan pun ada, tapi bila ternampak distance marker or road indicator baru rasa lega sikit. Finally sampai kt roundabout baru nampak people manning the road with red flags . Lari lagi, masa ni dah mula rasa energy depleting.. beep beep macam ultraman dah ending lawan resaksa.. Sampai at the 2nd roundabout nampak 2 other women runners at the other side of the road heading way back. One of them giving us thumb up and 'Go Go' yell. Thanks.. :)...

We made our U turn, and heading back to the 1st roundabout.. heading to Pej Pos Shah Alam. Here we met
the stronger runners who commit themselves to 42km marathon. They run with their heads held high and few gave us the semangat yell 'You can do it!!!!!!'

Habidud armed with his Perskindol kept on asking me where wud I want to be sprayed. Sekejap I kata kat betis, sekejap kt shoulder blade, hihiiiii, ngada kan.. Habidud kept on saying 'u r doing fine', and 'this is good', and some other time we made jokes, the stupid type one that we usually kongsi..

Lari lari lariiiiiiiii smpailah 13km, 14km... masa ni dok, waaaa, dah 14km kita ye.. Namun bila the last 5 km, badan mmg dah start buat hai.. kekebasan, kesakitan, kemelecetan, segala ke....an lagilah..habidud tolong pegang tangan I so that I can still lari lari anak, tapi I asyik kata, jap sayang, I cant..... somewhere in front of ITM, we met one of the 21km runner, a single lady runner.. I said 'Jom sesama kita ke finishing line' She said 'takpe pilah, dah tak larat'... At the other side of the road, Full marathon runners gigih making their way back to the finishing line, kalau kitorang nearing the 21km, diorang ada another 21km to go.. gilaaaaaa kan, tak sanggup rasanya .... I have a mountain of respect for them those runners..

Finally kitorang nearing the last junction, I-City kelihatan di kejauhan.. another elevation before sampai kat finishing line... Bila sampai rasa lega tak trkiraaa, my 1st 21km, and I received my beautiful, beautiful dogtag.. brsama sebuah beg biru yg diisi epal 3 biji, pisang, and Brands pati prune.. Habidud diserang sakit tapak kaki yg agak kronik, kitorang trduduk kepenatan sambil makan pisang in a zombie state..


This 21km is possible coz of

Habidud, many thanks to you, I run coz u run first, if not I dont give an effing care.. U tried to train me to yer best ability.. u forever will be my best pacer, during the run I just knew that I wud never be able to do it alone.. :) ...

Other earlier event - MPIB, Brooks, MAKNA.. and many many more for being my training ground.. n all those generous sponsor.. :)

Kraftfit - for bringin the homegrown compresson suit, I ran with yer pants, I felt that my kaki kurang sore, its magic or maybe its all in my head, but the important thing is, it works.. :). aaa, and its way way way cheaper that 2xu.. :)

People who r passionate with their run the likes of En. Fuad, Karen, Yim, Tey and many others who I didnt get to know better but forever will be my running idols.


Last but not least, me, yostruli doing my version of 'kaki lentik'..